Форум научно-технолошких паркова и иницијатива пословних инкубатора

  • 0

Форум научно-технолошких паркова и иницијатива пословних инкубатора

Category : Vesti

Форум Научно технолошких паркова и иницијатива пословних инкубатора у организацији пројекта „ЕУБИД – Подршка Европске уније развоју пословних инкубатора“ одржан је 22. маја у Научно-технолошком парку Београд. Пројекат финансира Европска унија, а реализује се у сарадњи са Министарством финансија, Сектором за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније и Министарством привреде.

Догађај је окупио више од 35 иницијатива у области пословних инкубатора и научно-технолошких паркова, којима ће бити пружене информације о програмима и мерама подршке које пружа Влада Републике Србије, као и о успешним примерима из иностранства и најбољим праксама у Србији. Међу институцијама које учествују на форуму су и представници нашег Инкубатора, који ће поделити своје искуство и изазове са којима се сусрећу и тиме допринети квалитетнијој дискусији и конкретним решењима на које у свакодневном пословању наилазе ове институције, а које се могу користити у циљу повећања ефикасности и делотворности организација оваквога вида.

Презентације и дискусије са Форума биће коришћене за анализу пословних инкубатора у Србији. Закључци и примери најбоље праксе биће промовисани на интернет презентацији Министарства привреде. Резултати Форума ће бити узети у обзир при одабиру оних иницијатива пословних инкубатора које ће учествовати у програму јачања капацитета и развоја услуга.

Прочитајте више:https://www.danas.rs/ekonomija/predstavljen-projekat-eubid-podrska-eu-poslovnim-inkubatorima/?fbclid=IwAR25GKI3bl4qzn4yUesWA2So1FFgNbetppJf2SX3-Nfv6BSmKvx5ct2PHuI