Odobren projekat „Stub kuće-temelj preduzetništva“

  • 0

Odobren projekat „Stub kuće-temelj preduzetništva“

Category : Vesti

petak, 23. jun 2017

Razvojna agencija Srbije kroz PROGRAM PODRŠKE PROJEKTIMA ZA UNAPREĐENJE EKONOMSKOG RAZVOJA  odobrila je sredstva za realizaciju projekta „Stub kuće-temelj preduzetništva“.

Projektovana vrednost svih radova i aktivnosti koje su predviđeni ovim projektom je  5 879 840.00  dinara, od čega je sufinansiranje RAS : sufinansiranje BIC = 1:1. Projektom je predviđeno da se kroz edukacije podigne preduzetnićka svest kod žena, kako bi one postale ravnopravni član društva, lakše došle do posla, ili započele svoj posao. Ovaj projekat obuhvata žene sa područja Užica, Bajine Bašte, Kosjerića, Požege i Arilja i sprovešće se kroz Komponentu 1.

Komponentom 2 je predviđeno  rešavanje problema obilazne saobraćajnice oko Biznis inkubatora, kao i ugradnje behatona i nadstrešnice za sirovinu, gotov proizvod i automobile.

Kroz Komponentu 3 planirana je nabavka opreme, za unapređenje poslovanja svih korisnika Biznis inkubator centra.

Ukupan period realizacije projekta je 6 meseci, odnosno sva sredstva i sve aktivnosti moraju biti sprovedenu do kraja godine. Aktivnosti realizuju zaposleni u Biznis inkubator centru, a deo finansijske pomoći za sufinansiranje Biznis inkubator obezbediće od grada Užica.