Održan drugi Forum Biznis inkubatora u Pirotu

  • 0

Održan drugi Forum Biznis inkubatora u Pirotu

Category : Vesti

22. i 23. februara 2013.godine, u Pirotu održan je dvodnevni forum Biznis inkubatora. Forum je održan u okviru realizacije projekta finansiranog od Evropske Unije, čiji je krajnji cilj pokretanje  Biznis inkubatora u Pirotu kao i  podsticaj drugih inkubatora na ujedinjenje kako bi se problemi sa kojima se Inkubatori susreću lakše rešavali kroz Udruženje.

 Na dvodnevnom  Forumu  Biznis  inkubatora centralne i južne Srbije, dogovoreno je da se registruje Udruženje Biznis inkubatora  centralne i južne Srbije. Ovo Udruženje će nastojati da izgradi bolju  saradnju i razumevanje između Lokalnih  Samouprava i Biznis inkubatora, nastupaće pred državnim institucijama sa zahtevima za realizaciju  podrške države u funkcionisanju Biznis inkubatora, kao i finansijskoj podršci države pri realizaciji infrastrukturnih projekata. Udruženje bi takođe bilo uključeno pri uklanjanju prepreka u funkcionisanju Biznis inkubatora, zatim u saradnji i partnerstvu između samih Biznis inkubatora, kao i pri zajedničkom apliciranju sa projektima kod pristupnih fondova.

Na Forumu su prisustvovali predstavnici Biznis inkubator centara iz Kragujevca, Niša, Kruševca, Prokuplja, Boljevca, Pirota i Užica. Ovom prilikom razmenjena su poslovna iskustva pri funkcionisanju Biznis inkubatora, najveća pažnja data je na same probleme sa kojima se Inkubatori susreću u svakodnevnom poslovanju. Usklađeni su planovi za naredno održavanje Foruma i dogovoreno oko obaveza u narednom periodu vezano za Udruženje Biznis inkubatora.