Podrška preduzetničkim aktivnostima mladih

  • 0

Podrška preduzetničkim aktivnostima mladih

Category : Projekti

BITF i BIC Užice realizuju projekat „Podrška preduzetničkim aktivnostima mladih“ u okviru Programa prekogranične saradnje Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku Evropske Unije.

Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta Beograd i Biznis inkubator centar Užice realizuju projekat Podrška preduzetničkim aktivnostima mladih u okviru Programa prekogranične saradnje Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, uz finansijsku podršku Evropske Unije. Projekat realizuju Poslovno-tehnološki inkubator tehničkih fakulteta Beograd kao vodeći partner i Biznis inkubator centar Užice (sa ove strane granice), i BIT centar Tuzla kao vodeći partner i Univerzitet u Tuzli (sa druge strane granice).

Cilj projekta je povećanje ekonomskih aktivnosti u regionu podrškom preduzetničkim aktivnostima mladih. Pored niza obuka i savetovanja za mlade u okviru projekta realizuje se i podizanje kapaciteta samih inkubatora, posebno Biznis inkubator centra Užice. Tako su ova tri dana u Užicu gosti iz uspešnih biznis inkubatora iz Evropske Unije i iz regiona (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora i Bosna i Hercegovina). Razmatranjem dobrih iskustava zaključeno je da su u razvoju uspešnih biznis inkubatora ključna dva faktora: 1) podrška lokalne samouprave i države i 2) menadžment timovi samih inkubatora, a uspeh inkubatora meri se uspehom njegovih firmi. Važno je shvatiti da je razvoj biznis inkubatora proces koji traži vreme i da je u toj prvoj fazi razvoja (u kojoj je sada inkubator u Užicu) više nego potrebna podrška grada.

Zahvaljujući finansiranju Evropske Unije u okviru ovog projekta nudimo mladima u Zlatiborskom okrugu niz besplatnih obuka u sferi preduzetništva i započinjanja biznisa, besplatno finansijsko i pravno savetovanje, pomoć u zaštiti intelektulne svojine, praksu u uspešnim firmama, povezivanje sa važnim partnerima (od naučnoistraživačkih do finansijskih institucija) kao i prekograničnu saradnju. Pozivamo mlade da nam se pridruže; više informacija ovde.

U cilju što sveobuhvatnije podrške mladima u regionu, podršku projektu pružaju Grad Užice, Visoka poslovno-tehnička škola, NSZ – Filijala u Užicu i Regionalna razvojna agencija.

Projekat je realizovan u periodu od 01.12.2010. do 31.07.2012.

https://www.youtube.com/watch?v=mvLpEeJlbHg

https://www.youtube.com/watch?v=EQgflYItmcw

This project is funded by the European Union

Projekat finansira Evropska Unija