Realizacija motivacionih radionica „Stub kuće-temelj preduzetništva“

  • 0

Realizacija motivacionih radionica „Stub kuće-temelj preduzetništva“

Category : Vesti

Realizacija motivacionih radionica – upoznavanje učesnika sa svim pravima i obavezama kao pravnog lica uz testiranje poslovne ideje završen je prvi blok radionica.

Realizaciju treninga o analizi i vrednovanju poslovne ideje, kao i klasične radionice za izradu biznis plana realizovani su u organizaciji zaposlenih u Biznis inkubator centru. Gosti na ovim radionicama bili su stanari BIC koji su svojim životnim, odnosno poslovnim pričama pokušali da kod polaznika probude preduzetnički duh i prenesu svoja iskustva u vođenju posla. Ovaj set treninga obuhvatiće i teme iz digitalnog opismenjavanja, veština komunikacije, oblasti zakonskih regulativa, registraciju pravnog subjekta, vođenje poslovnih knjiga i druge prateće dokumentacije, ispitivanje tržišta i konkurencija, menandžment.

Testiranje poslovne ideje se provlači kroz svaki deo radionice, kroz svaki njegov segment za svaku grupu pojedinačno, tako da svako na kraju ovog bloka ima priliku da prezentuje svoju poslovnu ideju sa kojom želi započeti svoj posao.  Ovaj set treninga trajao je  11 radnih dana.

Kao nastavak realizacije projekta održaće se:

Radionice – izrada Biznis plana za pokretanje posla

Nakon završenih treninga i prezentacija poslovnih ideja pristupiće se realizaciji kreativnih radionica. Svi kandidati – svih pet grupa će sa svojim mentorima pristupiti izradi Biznis planova za svoju poslovnu ideju.

Svaka grupa će izraditi biznis planove i pripremiti prezentacije o svojoj poslovnoj ideji i imaće priliku da iste predstavi svojim mentorima. Sa istim Biznis planovima moći će da konkurišu za sredstva kod NSZ, svojih lokalnih uprava ili drugih fondova koji se baziraju na smanjenju broja nezaposlenih.

Ovaj set radionica održaće se u prostorijama Biznis inkubator centra DOO Užice od 09-17 časova i to:

02.10.2017. godine; 03.10.2017. godine; 04.10.2017. godine; (ponedeljak, utorak i sreda),

09.10.2017. godine; 10.10.2017. godine; (ponedeljak i utorak)

Pogledajte video