“Stub kuće- temelj preduzetništva”

  • 0

“Stub kuće- temelj preduzetništva”

Category : Vesti

Kroz projekat “Stub kuće- temelj preduzetništva”,  žene različite životne dobi, sposobnosti, veština i stepena obrazovanja iz Arilja, Požege, Kosjerića, Bajine Bašte i Užica sticaće nova znanja i veštine kroz radionice koje će se do kraja tekuće godine održavati u Biznis inkubator centru u Sevojnu.

Polaznice će konkretno kroz 22 radionice proći treninge ličnih veština i veština komunikacije, ali i digitalnog opismenjavanja i marketinga. Deo radionica usmeren je na menadžment, pravne regulative preduzetništva i PDV, sa krajnjim ciljem da im se iskristališu ideje za pokretanje sopstvenog biznisa, ističe Dragana Markovic, autorka i koordinatorka projekta.

Žene su stub kuće, pa kroz ovaj projekat želimo da steknu dodatno samopouzdanje i krenu samostalno da postavljaju i grade čvršće temelje preduzetništva, čime će dobiti mesto u društvu koje i zaslužuju, ali i obezbediti sigurnu egzistenciju, što će ih učiniti samostalnijim i nezavisnijim, veruje Markovićeva, dodajući da je vrednost ovog dela projekta 480 000 dinara.

Ona ističe da je ukupna vrednost celokupnog projekta šest miliona dinara, od čega polovinu finansira Razvojna agencija Srbije, a drugu polovinu Biznis inkubator centar uz dotaciju grada Užica.

Kaže da je ostatak sredstava namenjen za infrastrukturno opremanje inkubatora, behaton, asfaltiranje dvorišta, izradu nadstrešnica, zamenu pločica, izgradnju rampi za osobe sa invaliditetom i nabavku IT opreme za potrebe stanara i inkubatora.