Dan Inkubatora

  • 0

Dan Inkubatora

Category : Vesti

22.aprila 2016. godine u prostorijama BITF-a u okviru Naučno-tehnološkog parka Beograd održan je Dan inkubatora, završni događaj u okviru Programa podrške razvoju poslovnih inkubatora u 2015. godini, koji je sprovodila Razvojna agencija Srbije, uz pomoć programa nemačke vlade „Podrška razvoju privatnog sektora u Srbiji“ (GIZ ACCESS). Program je sproveden u partnerstvu sa Ministarstvom privrede i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Na skupu su predstavljeni glavni rezultati Programa, konkretno „Priručnik za osnivanje i razvoj poslovnih inkubatora“, koji bi trebalo da olakša put osnivanju i razvoju novih poslovnih inkubatora u zemlji. Predstavnici poslovnih inkubatora objasnili su na pojedinačnim primerima koji su to efekti podrške postignuti tokom trajanja Programa, budući da su sredstva bila namenjena za poboljšanje uslova poslovanja inkubatora u smislu nabavke opreme, infrastrukturno opremanje, marketing aktivnosti i podizanje kapaciteta samih inkubatora.

Skupu su prisustvovali predstavnici svih aktivnih Biznis inkubatora Srbije, predstavnici Ministarstva Finansija – MMRS-a.

Najavljeni su i novi programi podrške poslovnoj institucionalnoj infrastrukturi u 2016. godini u cilju stvaranja povoljnije klime za razvoj preduzetništva, inovativnosti i podsticanje zapošljavanja u zemlji.