Radimo i u uslovima vanredne situacije

  • 0

Radimo i u uslovima vanredne situacije

Category : Vesti

Obzirom na globalnu situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, Biznis inkubator centar Uzice je organizovao rad u skladu sa svojom delatnošću i delatnošću svojih korisnika i prilagodio novonastaloj situaciji.

Videvši stanje i situaciju u Italiji usred širenja Korona virusa , shvatili smo da je na korak od nas nešto što ne poznajemo dovoljno, ali od čega se moramo zaštititi. Menadžment Biznis inkubatora nabavio je sredstva za dezinfekciju, maske, rukavice, kako za celokupni menadžment, svoje korisnike tako i za njihove porodice. Krenuli smo sa preventivnom zaštitom i podelom posla u slučaju ako bude i šta ako bude. Nadali smo se da će, sve to što smo obezbedili na kraju biti neiskorišćeno kod nas i da će biti prosleđeno nekoj od ustanova čija redovna delatnost podrazumeva korišćenje nabavljenih artikla.

Menadžment inkubatora, zajedno sa svojim korisnicima prihvatio je novonastalu situaciju i shvatili smo je ozbiljno. Svi zaposleni koji su svoj posao mogli da obavljaju od kuće su poslati u kućnu izolaciju na rad od kuće. Starije kolege i kolege koje su u rizičnoj grupi rade iz svojih domova i imaju zadatak da koordiniraju između svih korisnika Biznis inkubatora putem mejlova, Vibera i drugih društvenih mreža. Cilj je da se održi redovna komunikacija, sagledaju potrebe korisnika i poslovnih partnera, sačuva mir i pozitivan stav.

Obzirom da se maske mogu i šiti od pamučnih materijala, kupili smo masinu za šivenje i pokrenuli proizvodnju maski za sve zaposlene u Biznis inkubatoru, naše korisnike, porodice korisnika, prijatelje, saradnike, komšije. Materijal je donirao korisnik Biznis inkubatora koji se bavi distribucijom na malo i veliko tekstilom. Takođe, naš korisnik čija je delatnost konfekcija, svoju proizvodnju  je preusmerio na izradu pamučnih maski, kapa, hirurških mantila i pidžama. Od celokupnog asortimana koji se proizvede većina se donira, dok se drugi deo proizvodi po narudžbini kupca. Sa ovim proizvodima se snadbevaju  i  Zdravstveni centar Uzice, Dom zdravlja Čajetina i Užice! Prateći  ovaj primer mnogi konfekcionari u okolini su preusmerili svoju proizvodnju.

Da naši stanari imaju velika srca i da je solidarnost na zavidnom nivou, pokazuje i podatak da naši najmlađi zaposleni učestvuju u aktivnostima vezanim za snadbevanje najstarijih sugrađana i sugrađana koji su u rizičnim grupama sa lekovima, prehrambenim namirnicama, sredstvima za higijenu doma i ličnu higijenu, i to kroz prikupljanje  ili kupovinu neophodnih namirnica i dostavljana na kucnu adresu!

Naši korisnici čija proizvodnja zavisi od uvoza i koji nemaju sirovinu na lageru su obustavili svoju proizvodnju, ali svakodnevno su tu i  pomažu  onima čije proizvodnje nisu stale.

Važno je napomenuti da se prilikom svake aktivnosti strogo poštuju pravila koja Vlada Republike Srbije, kao i stručni timovi  preporučuju.

Kada počne policijski čas svi se povlače u svoje domove i počinje razmene šala, video pozivi, komunikacija putem društvenih mreža, mejlova, sms. Na ovaj način se utvrdi kako je ko od nas, ko ima kakvu potrebu i za čim, a potom podižemo moral jedni drugima, podižemo stepen pozitivnih misli. Verujemo da će ovo brzo proći, da samodisciplina može ovo što pre ostaviti iza nasi  i da nas ubrzo nakon toga očekuje period prosperiteta, napretka i sigurnosti. Na ovaj način ne dozvoljavamo da neko “padne” psihički, da poklekne jer smo svi mi tu da se držimo zajedno i da zajedno idemo dalje.

Ovakvo funkcionisanje u vanrednom stanju svih zaposlenih u Biznis inkubatoru i njihovih korisnika je samo nastavak svega  što smo imali u međusobnoj komunikaciju i koordinaciji u okviru redovnog stanja. Naučili smo da zajedno slavimo sve veće praznike, bitne događaje, rođendane i druge bitne datume.

Upravo u svemu ovome, u povezanosti, veri, solidarnosti, pomoći, leži snaga Biznis inkubator centra Uzice. Snaga je u dobrim ljudima koji rade i stvaraju pod krovom Biznis  Inkubatora i činjenici da smo uvek tim, bez obzira kakva su vremena! Uz reči “Proći će!”, i u dobu i u zlu važna je samo volja, ostalo je sve lako.