Vaše ideje

Poslovni inkubator je jedan od elemenata preduzetničke infrastrukture. Poslovni inkubator je pogodan prostor u kojem svoj biznis započinju potencijalni preduzetnici ili svoj biznis nastavljaju jako mlada mikro, mala i srednja preduzeća. Pogodnost prostora se ogleda u povoljnim uslovima za njegovo korišćenje, poslovno savetodavnim i ostalim uslugama koje se pružaju korisnicima prostora, kao i pomoć menadžmenta inkubatora korisnicima usluga.

Biznis inkubator Užice predstavlja sistem koji pomaže preduzetnicima da u prvim godinama poslovanja opstanu na tržištu. Nalazi se pored magistralnog puta Beograd- Užice, u Industrijskoj zoni *L* u Sevojnu, 6 km od Užica.  Inkubator raspolaže poslovnim prostorom od 1600 m², u okviru tog prostora 1138m² zauzima proizvodna zgrada u kojoj je raspoređeno dvadeset poslovnih jedinica površine od 22 do 117 m². Pored zgrade namenjene za proizvodnju nalazi se poslovna zgrada, to jest administrativni deo inkubatora u čijem su sastavu : konferencijska sala, kancelarije za izdavanje , kao i kancelarije za menadžment inkubatora.

U gradu Užicu postoje različite institucije podrške biznisu, njegovom razvoju, opstanku, širenju, kao i programi koji su dostupni sa nacionalnog nivoa za započinjanje sopstvenog biznisa i održivost postojećeg. Uz ovakav vid podrške i pomoći sve veći broj ljudi se odlučuje da započene sopstveni posao. Nije izuzetak ni udruženje više nezaposlenih pri pokretanju zajedničkog biznisa. U saradnji sa institucijama NSZ čiji je cilj uposlenje, zaposlenje lica sa evidencije i podizanje svesti i širenje preduzetničkog duha baš kod nezaposlenih, menadžment inkubatora u narednom peridu biće fokusiran na podizanje preduzetničkog sposobnosti kod žena raznih starosnih dobi od omladine do žena u srednjim godinama, uključujući u proces invalide i druge ranjive grupacije