Radna poseta ispred RAS i GIZ Inkubatoru

  • 0

Radna poseta ispred RAS i GIZ Inkubatoru

Category : Vesti

Radna grupa formirana ispred Ministarstva privrede i Nacionalne agencije za regionalni razvoj uz podršku Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ), kroz realizaciju projekta  koji podrazumeva analizu dosadašnjeg rada poslovnih inkubatora u Srbiji, posetiće danas Inkubator u Sevojnu.

Radni sastanak biće održan u prostorijama Biznis inkubator centra Užice u Sevojnu. Sastanku će prisustvovati predstavnici Nacionalne agencije za regionalni razvoj, Nemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ), predstavnici lokalne samouprave i menadžment Biznis inkubator centra Užice. Ovom prilikom biće obuhvaćena kompletna analiza dosadašnjeg poslovanja uključujući analizu stanja u kome se Inkubator trenutno nalazi, kao i sagledavanje mogućnosti za njegov dalji razvoj, sa akcentom na namenu i potrebe samog Inkubatora. 

Sagledavanjem rada i razvoja Inkubatora nastavljaju se prošlogodišnje aktivnosti Nacionalne agencije za regionalni razvoj, kada je formirana baza podataka svih poslovnih Inkubatora koji su registrovani na teritoriji Republike Srbije. Baza podataka je formirana u cilju pripreme konkretnih aktivnosti i mera na razvoju poslovnih Inkubatora Srbije.

Za razvoj i pomoć poslovnim Inkubatorima ispred Nacionalne agencije za regionalni razvoj započete su aktivnosti na obezbeđenju sredstava iz IPA fondova Evropske unije.