Biznis inkubator centar Užice na svečanom otvaranju coworking prostora u Tehnopolisu „STARTING-UP IN NIKŠIĆ“ 10. maja od 17h, Tehnopolis, Nikšić

  • 0

Biznis inkubator centar Užice na svečanom otvaranju coworking prostora u Tehnopolisu „STARTING-UP IN NIKŠIĆ“ 10. maja od 17h, Tehnopolis, Nikšić

Category : Projekti , Vesti

Coworking prostori postaju obavezna urbana mjesta današnjice, u kojima ljudi rade kao samostalni preduzetnici ili preduzeća u početnoj fazi razvoja, koristeći prostorne kapacitete inovacionih centara, poput Tehnopolisa, ali prije svega prednosti umrežavanja, kolaboracije i pokretanja zajedničkih poslovnih poduhvata. Prostor je opremljen u sklopu EU projekta u kojem je Tehnopolis partner, „Saradnja za razvoj prekograničnog poslovnog okruženja – CODE“ koji je finansiran kroz Program prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014-2020.
Događaj će u isto vrijeme biti prilika za podizanje svjesti u javnosti o problematici startapova i tehnoloških preduzeća u Crnoj Gori kao i, opštije, o nacionalnom inovacionom ekosistemu, putem razgovora prisutnih gostiju sa članovima startap zajednice u Crnoj Gori. Iz razgovora bi trebalo da proisteknu smjernice za aktivnosti državnih organa na kreiranju povoljnog privrednog, naučnog i inovacionog ambijenta. Ovo će biti važan ulaz za pripremu nacionalnog programa podrške startapovima, koji je na Programu rada Vlade u decembru ove godine.
Predavanje će održati osnivači startapa „BeeAnd.Me“, Elma Hot i Alija Dervić koji su nedavno u Beču, na World Summit Award-u (WSA), dobili svjetski prepoznatljivu nagradu za svoj razvoj. Djelujući već 15 godina, WSA je postao obilježje kvaliteta za digitalni sadržaj sa društvenim uticajem u preko 180 zemalja učesnica.
Drugo predavanje održaće g. Janko Burgar, gost iz Slovenije, i jedan od osnivača brzorastuće tehnološke firme „CosyLab“ iz Ljubljane koja je komercijalizovala znanje svojih osnivača i sada posluje na svjetskom tržištu, prodajući svoje proizvode i usluge između ostalih i CERN-u.
Gostima će se obratiti ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, gradonačelnik Nikšića, g. Veselin Grbović, i direktor Tehnopolisa, g. Ratko Bataković a razgovore na temu startapa i tehnoloških preduzeća će sa posjetiocima voditi Dražen Žujović, Aleksandar Dlabač, Miloš Milošević i Predrag Lešić.
Pozivamo vas da svojim prisustvom obogatite naš događaj i aktivno se uključite u dijalog na temu unapređenja nacionalnog ekosistema za inovacije.

16:30 – 17:00    Dolazak učesnika 
17:00 – 17:30    Zvanična obraćanja gostiju iz Biznis centara
17:00 – 17:10    Govor ministarke nauke dr Sanje Damjanović
17:10 – 17:20    Govor predsjednika opštine Nikšić g-dina Veselina Grbovića
17:20 – 17:30    Govor direktora Tehnopolisa g-dina Ratka Batakovića
17:30 – 17:50    Predavanje Elme Hot i Alije Dervića, osnivača startapa BeeAnd.Me
17:50 – 18:10    Predavanje Janka Burgara: Priča o maloj visokotehnološkoj kompaniji iz Slovenije
18:10 – 18:20    Svečano otvaranje coworking prostora Code Hub Nikšić
18:20 – 18:50    Meetups na temu startapa i tehnoloških preduzeća

MINISTARKA                                                                                         

       Dr Sanja Damjanović