Treći forum inkubatora u Prokuplju

  • 0

Treći forum inkubatora u Prokuplju

Category : Vesti

29. i 30. marta 2013. godine,  u Prokuplju održan je dvodnevni forum Biznis inkubatora. Forum je održan u okviru realizacije projekta finansiranog od Evropske Unije. Nosilac aktivnosti na projektu je  Biznis inkubator Pirot, koji kroz ovaj projekat ima cilj da  razvije sebe kao instituciju i podstakne druge inkubatore na ujedinjenje radi lakšeg ostvarivanja cilja i rešavanja  problema sa kojima se Inkubatori susreću u svom poslovanju.

Na forumu su prisustvovali predstavnici iz Inkubatora Kragujevac, Bor, Kruševac, Zrenjanin; Pirot, Vranje, Niš, Prokuplje i Užice.

Zaključci sa trećeg foruma su da se Inkubatori moraju ujediniti radi  lakšeg prevazilaženja problema, zatim objedinjenjem ponude stanara, zajednički nastup prilikom  osvajanja  tržišta, konkurentnije ponude proizvoda, povoljnija nabavka sirovina. Sve nabrojano mnogo je lakše realizovati kroz  Udruženje. Dogovoren je nacrt Memoranduma o saradnji, koji će biti usaglašen i potpisan na sledećem Forumu u prisustvu predstavnika iz NARR-a.

Sledeći Forum inkubatora najavljen je za kraj aprila na Staroj Planini.